10 Haziran 2009

Benim Hayalim Senin Gerçeğin (My Dream is Your Truth)



Bloguma kişisel sorunlarımı yazmak adetim değildir ama içimi dökesim geldi bu sabah.Ucu az-çok blog hayatım,yada "pişirme" hayatıma da dokunduğu için yazıver gitsin dedim kendime.

Facebook'ta bir lise arkadaşımın iletisini okuyunca gözlerim kıskançlıktan!açılıverdi.Kıskançlık kötü bir şey,hele bunu belli etmek ayıptır da ama dedim ya işte bugün böyle içimde tutmak istemedim.Şu an Amerika'da yaşayan bu arkadaşımın kıskançlığımı hat safhaya çıkaran iletisini aynen yazıyorum;"today I'm officially a member of Le Cordon Bleu".. evet..merkezi Fransa olan meşhur aşçılık ve pastacılık okuluna kaydolmuş!Ben de bundan bir kaç ay önce Cordon Bleu'dan ev adresime postayla gelen tanıtım broşürümle hava ata durayım...O broşürde ki fiyatlardan sonra bu defteri kapatmıştım zaten aylar önce ama bu sabah tozlu defter yeniden açıldı bir kere..şimdi kapat kapatabilirsen.

Zaten başından belliydi her şey..taaa lise sıralarından yani..Arkadaşım,sap sarı dalgalı saçlı,mavi gözlü,uzun bacaklı ve çalışkan bir kızdı.Ben mi? Esmer,kahverengi gözlü,ufak tefek,sessiz ama çalışkan bir kızcağız!Yabancı dil sınıfında okuyup da üniversiteye dil puanıyla giren sayılı öğrencilerdendik ikimiz de.(Normal olan bu aslında ama bizim okul için anormaldi) İngilizce seviyelerimiz de hemen hemen aynıydı.İkimiz de iyiydik yani.Üniversite sınav sonuçlarımız mı? O, Hacettepe-Fransız Dili,Bense İstanbul Üniversitesi-Arap Dili :) (Babam şehir dışında okumama izin vermemişti) Bugün de maşallah tüm aile sırlarımı,tüm içimi dökesim varmış..İyi ki bloguma kişisel sorunlarımı yazmazmışım :)

Neyse yazdıklarıma pişman değilim,oh rahatladım hatta.Şimdi kendi kendime şunları söylemeliyim;Sarışın değilim evet ama saçım şu an istediğim ve kendime yakıştırdığım tarçın renginde mi? Evet!Gözlerim hala kahverengi ama çiçekleri,böcekleri,her şeyi sağlıklı bir şekilde görebiliyor muyum?Evet!Uzun bacaklarım yok ama içten bir gülüşüm var mı? Evet! (Ne alakaysa :)

Amerika'da eşimle yaşamıyorum ama İstanbul'da nişanlımla mutlu bir hayatım var mı? Evet! Fransız dili yerine Arap dilini bitirdim ama en azından okulum güzel miydi? Evet! Cordon Bleu'ya gidemiyorum ama İstanbul'da da çok güzel kurslara gitme şansım var mı? Evet!

Bu yazıyı artık noktalamalı mıyım? Kesinlikle Evet!

16 yorum:

  1. canım içinden geçenleri ne güzel anlatmışsın..
    hayatında seni mutlu eden, etmeyen her ufak ayrıntı adına şükret.. seni ben pek çok severim pekmezim, tarçınım :)

    YanıtlaSil
  2. Sağol Tahinim canım :) Tabii ki şükür her şey için..

    YanıtlaSil
  3. ne yazıkki hepimiz aynı şanslara sahip olmuyoruz bence bizleri farklı kılanlarda hayattaki ufak farklılıklar.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar samimi olarak içini dökmüşsün arkadaşım.
    Bence çok haklısın Rabbimizin bize verdiği nimetlere şükretmeliyiz.Herkesin hayat standartı aynı olmuyor.Küçük şeylerle mutlu olmak süper sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Doğru söylüyorsun karamel mutfak,bizleri farklı kılan şeyler ufak ayrıntılarda gizli..

    YanıtlaSil
  6. önemli olan kendı farkındalıklarımızı bılmek...ben böyle bır yazı yazmıstım..onceden sacımı sevmezdım , basımı sevmezdım, ona heveslenırdım, bunu kıskanırdım hatta....ama gectı...sımdı senın gıbı sukredıyorum goren gözlerıme, varsın renklı olmasın...yurt dısına gıdemedım,hatta ıs bulamadım,olsun degerlı bır ese sahıbım gibi :)

    YanıtlaSil
  7. bak bunları yazarak kendini kandırmıyorsun di mi ? :P
    çok şükür bak, senin sevenleri olan bloğun var, onun var mı yok!
    :D

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar iyi kalplisiniz hepiniz ayrı ayrı..

    Derya,kesinlikle,KÜÇÜK şeyler aslında çok büyük!

    Dolunay,belki biraz Polyannacılık bizimki ama Polyanna olmadan da hayat çekilmezdi dimi ;)

    Tibet'in annesi,:) Onun var mı yok mu bilmiyorum ama benimkisi için gerçekten de şükrediyorum..

    YanıtlaSil
  9. hem onun senin gb o yaptığın nefis pastaları kekleri yiyecek obur bi ablasıda yoktur kesin :P

    süper yazmışsın...niyeyse yeni okuma fırsatı buldum ama içindeki yazarak daha ii dile getirme huyu sanırım ailede var bunu anlamış oldum ;)

    yeni denemelerini izinli olduğun bi gün birlikte yapalım derim; çok imrendimde...

    YanıtlaSil
  10. Senin gibi dert ortağı,güvenilir,melek gibi bir ablası demek istedin herhalde :)

    Yazarak rahatlama durumu bence de genlerden geliyor..

    Çikolata kursundan öğrendiklerimizi icraate geçirelim artık :)

    YanıtlaSil
  11. içini döküp rahatlamışsın işte ohhh ne güzel. insan başkalarının hayatlarına bazen nasıl da özeniyor değil mi ama inan bana yaşadığımızın kıymetini bilmek en büyük mutluluk. arada içini dök burada valla iyi geliyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Evet iyi geldiği doğru :) Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  13. her zaman şuna inandım okullar olsun kurslar olsun bilginin verildiği yerden çok alan kişi önemlidir en iyi yerde hiç birşey öğrenmeyen en kötü yerde çok şey öğrenen olabilir. Çünkü bir insan o imkandan ancak kendi sınırları kadar faydalanabilir. Ne kadar isterse onu alır.

    YanıtlaSil
  14. Kesinlikle haklısın Gece..

    YanıtlaSil
  15. Ben ne yapayım. Bodrumdayım ve burada kursu bırak malzeme alacak dükkan bile yok. İnternette ürün aramaktan gözlerim şaşı oldu youtube videoları desen off of. Malzemeleri alsam görmeden beğenmeden siparişle. Sen yat kalk dua et kurs kurstur. Önemli olan hayal gücü değilmi zaten:) Esenkal sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Ayy tamam yeşil kardeş vallahi nankörlük benimki..Sen de belki Bodrum'da pasta malzemeleri bulunan ilk dükkanı açarsın neden olmasın ¿ (:

    YanıtlaSil

Aklınızdan Geçenleri Merak Ediyorum (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails