05 Mart 2013

Çiçek Kek



Hani bazı dostlar vardır;araya giren zamana,başkalarına,çeşitli olaylara rağmen bir telefona bakar her şey.Kaldığın yerden, aynı güzellik içinde devam ettirmenin mutluluğudur onu dostluk yapan.Hesapsız,sorgusuz,yargısızdır..Kışın bir türlü bitmediğini düşünürken,baharın geldiğini haber eden güneş,çimen kokusudur o dostluk..




Böyle dostluklarla Hoş Gel Bahar diyerek kaldığım yerden aynen devam ediyorum o zaman..Hesap yok,sorgu yok,yargı yok unutma :)



*Kekin tarifi standart belki ama onu güzel yapan gül şekli..



Malzemeler

.2 yumurta

.1 çay bardağı sıvı yağ

.1 su bardagı süt

.1 su bardağı toz şeker

.2 su bardağı elenmiş un

.1 paket vanilya

.1 paket kabartma tozu

.3 yemek kaşığı toz kakao

.3 yemek kaşığı bitter parça çikolata



Hazırlanışı



Tüm sıvı malzemeler (Yumurta,sıvı yağ,süt) iyice karıştırılır. Katı malzemeler eklenerek bir süre daha karıştırılır.Hazırlanan harç gül şeklinde kalıplara dökülür.25 dakika 170 derecede pişirilir.Kalıp soğuduktan sonra kekler çıkartılarak servis edilir.Afiyet olsun :)



Not:Yumurta ve şekeri çırpmamamın nedeni,yumurta,şekerle bir arada karışınca,besin değerini yitiriyor.





6 yorum:

Aklınızdan Geçenleri Merak Ediyorum (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails