22 Mayıs 2013

Fıstıklı Roş



Sevgili bloğum,bu tarif bir çikolata tarifidir.Ama çikolata yaparken en önemli nokta olan "temperleme" gerektirmez.Neden mi? Çünkü anlık,atıştırmalık,dolaptan (buzdolabı) çıkarıp hemen yiyilebilen pratik bir roş (roche) çikolatadır bu.Evde çikolata hiç yapmadım dememek için birebirdir.Tamamsa başlayalım blogcum :)

He bir de ben bu tarifi görüntülü isterim dersen Çook yakında Uzman TV'de ;)

Fıstıklı Roş (Roche) Çikolata için  gerekli malzemeler;
-200 gr. bitter çikolata (tercihe göre sütlü yada beyaz çikolata olabilir)
-100 gr. soyulmuş antep fıstığı (yaklaşık 1 kase)
Süslemek için;
-50 gr. beyaz çikolata

Hazırlanışı:

Bitter çikolata benmari usulü eritilir.Bir kasede soyulmuş antep fıstıklarıyla karıştırılır.(Kasede, biraz süsleme için antep fıstığı bırakabilirsiniz) Karışım bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve buzdolabında en az 10 dakika soğutulur.Soğuyan çikolatalara yine benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatadan süsleme yapılır.Bu şekilide hazırlanan çikolataları 2-3 gün,buzdolabından çıkarıp taze taze yemek koşuluyla saklayabilir,afiyetle yiyebilirsiniz.  

Not:Bu ölçülerle 8-10 adet roş çikolata çıkarabilirsiniz





1 yorum:

  1. Merhabalar bayıldım sitenize,misler gibi çikolata kokuyor..ellerinize sağlık,her şey çok nefis görünüyor..Sizi hemen takibe aldım,tanışmaya banada beklerim,sevgilerimle..www.nurlumutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil

Aklınızdan Geçenleri Merak Ediyorum (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails