21 Mayıs 2013

Fırında Çikolatalı Donut

Bir donat (donut) hastası olarak yine yapmadan duramadım,hem de bu sefer Uzman TV için yaptım.Yakında sinemalarda :P

Çok hafif,çok pratik ve en önemlisi çok leziz bir donut tarifi sizi bekliyor ;

Malzemeler:
 
Harç için:
-220 gr. Un
-160 gr. Toz Şeker
-2 çay kaşığı Mahlep
-2 çay kaşığı hamur Kabartma Tozu
-4 çay kaşığı Vanilya
-2 çimdik Tuz
-2 çimdik Tarçın
-90 gr. Süt
-80 gr.Kreması alınmış süt ( Butter Milk)(Belirtilen ölçüde kaynamış süte 1 adet limon suyu sıkılarak hazırlanır)
-2 adet Yumurta
-30 gr. Sıvı Yağ

Üzeri için:
-100 gr. Krema
-80 gr. Bitter Çikolata
 
Hazırlanışı: Kuru ve sıvı malzemeler ayrı kaplarda karıştırılır.Daha sonra hepsi bir arada el çırpıcısı yada elektirkli çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır.Hazırlanan harç ,yağlanmış donut kalıplarına dökülür.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirilir.Üzeri için, ısınan kremaya çikolata parçaları eklenerek karıştırılır.Pişen donutlar hazırlanan çikolatalı kremaya batırılır,üzeri istenildiği gibi süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aklınızdan Geçenleri Merak Ediyorum (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails