23 Eylül 2013

Elmalı Pay


Bir Jamie Oliver efsanesi daha . Elmalı pay hamuru Jamie'den,iç malzemesi Anne usulü olunca Türk-İngiliz karışımı nefis bir elmalı pay oldu,buyrun :)

Malzemeler
500 gr. elenmiş un
100 gr.elenmiş pudra şekeri
200 gr.yumuşak margarin (yada tereyağ)
Yarım limon suyu
2 adet büyük boy yumurta
Yarım çay bardağı süt
2 adetbüyük boy elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı toz tarçın


Hazırlanışı
Sırasıyla tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur.Yoğururken yumuşak ve yavaş hareket etmemiz hamurun lastik kıvamı almasını  engeller. Hazırlanan hamur en az bir buçuk saat buzdolabında dinlendirilir.Bu arada iki adet elma soyulur ve rendelenir.(İsteyen küp küp de doğrayabilir)Rendelenmiş elmalar, iki kaşık toz şeker,bir kaşık tarçınla 6-7 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır.Bu sırada bekleyen hamur buzdolabından çıkarılır, ikiye bölünür ve un serpilmiş tezgahta orta kalınlıkta, oklavayla açılır.İlk hamur yağlı kağıt serilmiş kalıba konulur.Üzerine elmalı harç eklenir.Kalan hamur da aynı şekilde açılır ve elmalı harcın üzeri kapatılır.170 derece fırında 25 dakika ,üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.Piştikten ve soğuduktan sonra isteğe göre pudra şekeri yada dondurma ile servis edilir.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aklınızdan Geçenleri Merak Ediyorum (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails