02 Nisan 2009

Tarcinli Cikolata


Nihayet blog başlığımın namına uygun olarak evde ilk çikolata denememi tamamladım :)
Biraz aceleye geldi ama evde ki ilk denemem için hiç de fena olmadı.Dün iş çıkışı acele acele yaptığım için hava karardıktan sonra resim çekmem gerekti,bu yüzden fotoğraflar çok da içime sinmedi ama bunu başlangıç olarak kabul edin.E hadi buyurun :)

Malzemeler

.300 gr. bitter çikolata
.40 ml. (yaklaşık yarım çay bardağı) krema
.Tarçın

Hazırlanışı

200 gr. bitter çikolata benmari usulü eritilir.Eritilen çikolata bir kepçe yada büyük boy kaşık yardımıyla buz kalıplarına dökülür.Hemen ardından kalıp ters çevrilip eritilen çikolataya boşaltılır.Kalıp 15 dakika derin dondurucuda bekletilir.Bu arada krema 10 dakika kaynatılır.Kalan çikolatalar kaynamış olan kremaya rendelenerek eklenir.Üzerine bir tutam tarçın serpilir ve iyice karıştırılıp,ılımaya bırakılır.Derin dondurucuda soğuyan çikolata kalıbının içine hazırlanan tarçınlı krema eklenir ve tekrar derin dondurucuda 15 dakika bekletilir.Benmari usulü eritilmiş çikolata, tarçınlı karışıma eklenip üzeri kapatılır.Üst katmanda ki çikolata bir bıçak yardımıyla,üstte ki fazla çikolataları almak üzere sıvanır.Kalıp derin dondurucuda minimum 1 saat kadar bekletilir.Afiyet olsun :)

Notlar
.Tarçınlı karışımı,rendelenmiş portakal kabuklu yapmak da mümkün.Ben bu şekilde yaptığım gibi bir kaç tanesinin de içini hazır fındık kreması ile doldurdum,lezzetli oldu.

.Kalıp için, henüz denememiş olmama rağmen silikonu öneririm.Normal buz kalıbında donmuş çikolataları çıkarmak biraz bilek gücü gerektiriyor :)


5 yorum:

  1. Çok çok güzel, tarçınlı olması ise daha özel yapmış ilk çikolatanı. Ve en önemlisi de onu senin kendi ellerinle yapmış olman:) Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Tarçın ve çikolata hastası olarak benim için çok çok lezzetliydi :)İnsanın keyfine göre çikolata yapması ne büyük mutluluk!

    YanıtlaSil
  3. tadını merak ettim şmdi çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık, mutlaka deneyeceğim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Her şeye tarçın koyarım,çikolatada da güzel olur sanırım.Tarif çok güzel,sevgiler.

    YanıtlaSil

Aklınızdan Geçenleri Merak Ediyorum (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails