17 Ocak 2010

Hindistan Cevizli-Çikolata Dilimleri / Coconut-Chocolate Bars







Dark Cupcake Pictures, Images and Photos

Hindistan cevizini ilk kez kavurarak kullandım ve o yayılan koku,o tat küçük bir mutluluk kaynağı oldu benim için.Hindistan cevizinin o küçük küçük çıtırlı lezzetini daha çok hissettiriyor,zaten işin içinde çikolata da olunca değmeyin keyfime (: Tarifin kaynağına gelince,chocolateshavings adlı Kanada menşeli bir blog olur kendisi.

Malzemeler

.100 gr. yumuşak margarin (ben Becel kullandım)
.100 gr. (yarım bardak) toz şeker
.2 adet çırpılmış yumurta
.140 gr. (1 bardak) un
.1 çay kaşığı kabartma tozu
.2 yemek kaşığı kakao
.2 yemek kaşığı süt

Çikolatalı Ganaj için

.80 gr. bitter çikolata
.80 ml. sıvı krema

100 gr. Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Margarin ve şeker 2 dakika kadar çırpılır. (pütürlü bir krema kıvamına gelene kadar) Çırpılmış yumurtalar eklenip karışıma iyice yedirilir.Un,kabartma tozu ve kakao elenerek sütle birlikte karışıma eklenir ve bir süre daha karıştırılır.Hazırlanan harç yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış 20 cm'lik bir kalıpta, 18-20 dakika kadar 170 derecede pişirilir. Kek kalıptan çıkarılmadan önce soğumaya bırakılır.

Bu arada ganaj hazırlanır; Küçük bir tencerede 2-3 dakika ısınan kremaya çikolata parçaları eklenir ve çikolata eriyene kadar karışım ocakta tutulur.Krema ve çikolata iyice bütünleştikten sonra soğumaya bırakılır.

Son işlem olarak hindistan cevizinin kavrulması;Orta dereceli ateşte küçük bir tavada hindistan cevizleri renkleri altın sarısına dönene dek kavrulur.Renk değişiminden kısa bir süre sonra tavanın ocaktan alınması ve hindistan cevizlerinin ayrı bir kaba aktarılması önerilir çünkü hindistan cevizleri bir süre daha kavrulmaya devam edecektir.

Küçük kareler halinde dilimlenen kekin üzerine çikolatalı ganaj sürülür ve hindistan cevizleri serpilip afiyetle yenir (: Saklama kabında 3 gün kadar tazeliğini korur.

4 yorum:

  1. nefiss bayıldım ben bu dilimlere..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık, nefis bir lezzet olmuş, hindistan cevizlerinin kavrulması, görüntüye de ayrı bir renk katmış:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. zaten kek hastasıyım bu haliylede beni cezbetti ellerinize sağlııkk

    YanıtlaSil
  4. ooo kavrulmuş hindistan cevizi eminim nefis olmuştur ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Aklınızdan Geçenleri Merak Ediyorum (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails