05 Ocak 2010

İrmik Helvası

Malzemeler
.1 su bardağı irmik
.2 yemek kaşığı margarin
.1 su bardağı toz şeker
.1 su bardağı su (ya da süt)
.2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
.Üzeri için toz tarçın

Hazırlanışı

İrmikler ve fıstık margarin ile bir tencerede pembeleşene kadar kavurulur.(Yaklaşık 20-25 dakika sürebiliyor)Kavrulan irmiklere önce toz şeker sonra su eklenir ve sürekli karıştırarak helva kıvamına gelmesi sağlanır.Suyunu iyice çektikten sonra helva dinlenmeye bırakılır.İsteğe göre şekil verilerek üzerine toz tarçın serpilir. Afiyet olsun (:



1 yorum:

  1. Sanırım helva çeşitlerinin hepsini seviyorum ayrım yapamıyorum.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Aklınızdan Geçenleri Merak Ediyorum (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails