14 Ağustos 2010

Bir hayal gerçek olursa..


Dark Cupcake Pictures, Images and Photos


Tamam yazı biraz uzun.Sıcaklar,Ramazan ayı malum..Herkesin işi gücü var..Ama bir insanın hayali de her zaman gerçekleşmiyor ;)



Ofis masaları bir sıfat yükler hani..Önemli bir kişisindir sen,çünkü bir masan & sandalyen,telefonun,bilgisayarın,o yıla ait ajandan,renkli kalemlerden oluşan kalemliğin,en sevdiğinin resmi olan bir fotoğraf çerçeven vardır o masada.Görüşmeler yapar,elektronik postalar yazar,ajandana notlar alır,fotokopiler çeker,kağıtlar zımbalarsın..Genelde koşturmaca içinde yapılır bunlar..Hep bir acelen vardır,hep bir öncelikli işin vardır en başta yapman gerekip de en sona kalan..Ama çok muhtelif bir durum yoksa genelde mutsuzsundur ofis ortamında.Ben öyleydim en azından.Yaklaşık 5 senem geçmiştir o masalarda..Başarılar,başaramamalar,mutsuzluklar,umutluluklar,hastalıklar,telaşlar içinde geçen 5 sene! Kimi masterlar yapıp o ofis masalarına daha sağlam yerleşmek ister,kimi masanın çiçeği gibi gözüküp aslında dikeni olduğunu gizlemeye çalışır.Kimi de benim gibi bir gün o masadan kalkıp bir daha geri dönmemeyi hayal eder..Tabii hayal kuru kuru olmaz.Hazır bilgisayar elinin altındayken arada işten güçten kaçamaklar yapıp hayallerini takip eder,bir blog yazarının başka bir blog yazarını izlemesi gibi..Ya da facebook'ta arkadaşının yeni resimlerine merakla bakmak gibi.


Bazen uyarı alırsın hayallerini takip ettiğin için..
"İşine dön" der bir iç ses ( O iç ses değil akıllım,senin müdürün hişşttt) Sonra isteksiz dönersin masa başı işine..


İşte ben de böyle bir havadaydım son 5 senedir..ama hayallerime, balonunun ipini sağ bileğine sıkı sıkı bağlamış çocuk gibi bağlıydım.Ve bir milyonuncu kez "secret" mantığıyla listelemiştim isteklerimi..Evrene olumlu mesajlarımı yazdığım diğer notlar gibi bunu da "masa başında"ki ajandamın arka sayfalarına sıkıştırmıştım.


Sonra bir telefon geldi,beni Çikolata Şefi yapmak istediklerini söylediler.Şartlar iyiydi,çalışma saatleri güçdü ama beni bu blog aracılığıyla tanımışlar ve benim evrene güvendiğim kadar güvenmişlerdi bana!Ben de hiç düşünmeden masama veda ettim..Facebook'ta iletime "Hoşçakal Ofis Masası,Merhaba Mutfak Tezgahı" yazıverdim (:


Sevdiği işi yapan şanslı insanlardan olduğum için her gün şükrediyorum şimdi.Çikolata yapıp bir de üzerine para kazanacağım için,para verip de gitmek istediğim eğitime beni stajyer olarak gönderecekleri için."Secret" mantığına inanmam konusunda beni yanıltmadıkları için..Her gün şükrediyorum..


Şükretmek olayın devamlılığını sağlar bunu unutmayın (: Bir de neye sahip olmak istiyorsanız ona sahip olacağınıza inanın.


Haydi hayırlı olsun bakalım..



26 yorum:

  1. Tebrik ederim canım, kesinlikle evren seni duymuş !
    şimdi beni de duysa çok iyi olacak

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun dilerim çok çok iyi güzel işlere imza atarsın ;)

    YanıtlaSil
  3. harika bir başlangıç olmuş. O ofis masalarını ben de hiç sevemedim.

    YanıtlaSil
  4. Zehra seni de duyacaktır evren mutlaka.İnanmaya devam ;)

    Balıkcım çok çok teşekkür ederim dileklerin için (:

    Yasemin evet kesinlikle harika bir başlangıç!Çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  5. sevgili çikolata ağacı, hayallerine kavuştuğun için tebrik ediyorum. insan çok istediği ve kendini hazırladığı zaman ya fırsatı kendi yaratıyor ya da fırsatları görme yeteneğine kavuşuyor. umarım mutfak tezgahında çok mutlu günler, hatta seneler geçirirsin :)sevgiler... sema

    YanıtlaSil
  6. harika birbaşlangıç olacak eminim buna canım tebrik ederimm...
    ahhh bende bir gün o hayale kavuşsam.. masadan kalkıp kurabiye yapsam... bir de üstüne para kazansam:))

    YanıtlaSil
  7. Tuğba bu süper bir haber:))) Senin adına çok ama çok mutlu oldum:))) GErçekten evren duymuş ve cevaplamış seni:)) Hayırlı-uğurlu olsun! Çikolata ile çalışmak:) Hımmm:) Gelişmeleri paylaş bizimle:)

    YanıtlaSil
  8. sizin adınıza çok sevindim,demekki evren bir mutlu insan daha kazandı :))
    ben de o elinde balonu sımsıkı tutanlardanım,yakında bir gün bu masaya kart atacağım :))

    YanıtlaSil
  9. Sema, fırsatı yaratma konusunda kesinlikle haklısın.Güzel dileklerin için de çok naziksin (: Teşekkür ederim..

    Denizcim,inşallah çok başarılı bir kurabiye ustası olacaksın sen de..Yeter ki hayallerinin peşini bırakma..Masada olmak istemiyorsan emin ol bir gün o masadan kalkacaksın ;)

    Seblacım,senin kendinden verdiğin örneklerin de bana hayallerimden vazgeçmememi öğretti..Senin de payın büyük yani..Bu arada gelişmeleri bildiririm ;)

    Sinemm,Evren'i seven kazanıyor kesinlikle!Aman bırakma o balonu e mi?Çok teşekkür ederim sana da..

    YanıtlaSil
  10. düşüncelerine, hayallerine ve dileklerine dikkat etmenin, istemeyi bilmenin önemine heep inanırım... bazen zamanlaması tutar bazen de tutmaz henüz o kadar büyücü olamadım :))
    çok çok tebrik ederim. ne kadar güzel duygular dolaşıyordur içinde bu aralar. umarım içinde dolanan bu güzel kelebekler hiiç eksik olmaz ve hatta artarak devam eder:))

    YanıtlaSil
  11. NzN ,zamanlama çok önemli galiba dediğin gibi...Gerçekten içim kıpır kıpır..Yorgunluktan ölüyorum ama değer hepsine (: Yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. çok çok iyi bir haber.
    çok mutlu oldum senin adına..
    hayallerin gerçek olmuş.
    çikolata prensesi olmuşsun artık.
    herşeyin bir vakti zamanı var derler ya
    senin hayalinin vakti gelmiş...
    keşke dememek için sanırım 5 yıl başka bir işte çalışmışsın farkında olmadan..
    mutluluk yolun hep açık olsun
    hayal kurmaya devam et.. etki hepsi gerçek olsun
    hayallerine benide eklemeyi unutma....
    öpüldün

    YanıtlaSil
  13. Şıkella,ne güzel yorum yazmışsın..ne tatlısın (: İnşallah senin de hayalin her ne ise ennn kısa zamanda gerçek olur!

    YanıtlaSil
  14. Bu arada isteyen arkadaşlara elektronik posta ile bu tür işler hakkında yardımcı olmaya çalışacağım..thumbelina81@gmail.com ya da cikolatagaci@gmail.com'dan bana ulaşabilirsiniz sevgili hayal ortaklarım (:

    YanıtlaSil
  15. İftar sofralarınız için lezzetli tariflerini hazırlarken, iftar sofralarınızı süsleyen tariflerinizi bizlerle de paylaşmaya ve birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?

    Çünkü biz bu Ramazan, Hamarat Abla olarak sofralarınızın lezzet ortağı MAGGI® sponsorluğunda lezzetli ve besleyici Fırında Tavuk tariflerimizi birbirimizle paylaşacağımız bir etkinlik düzenledik ve tarifleriyle bu etkinliği zenginleştirecek katılımcılara bazı hediyeler vermek istedik.

    Ayrıntılar için http://www.hamaratabla.com/

    YanıtlaSil
  16. Canım çok geç oldu bu haberi okuyalı ama senin adına çok mutlu olduğumu söylemek istedim. Hayallerinin götürdüğe yere yelken açmışın daha nice güzelliklere diliyorum.

    YanıtlaSil
  17. Çok teşekkürler Lilacım (:

    YanıtlaSil
  18. nerelere gittin sen? dönmedin mi hala? meraktayız???

    YanıtlaSil
  19. Sibelim yeni işle birlikte bloguma bakacak vakit bulamaz oldum..Artık çikolatalarla yeterince haşır neşir olduğum için herhalde...Ama en kısa zamanda geliyorum..Buralardayım aslında ama tam dönüyorum diyim..çok öpüyorum (:

    YanıtlaSil
  20. Derya Ablacım sizlere de hayırlı bayramlar..

    YanıtlaSil
  21. hadi ama hadiiiiii, özledikkkk :)

    YanıtlaSil
  22. Bugün aklıma sen geldin şimdi de bi baktım yazmışsın...Pazar günü mutfağa gireceğim inşallah :) Bu iş,bu çikolata ortamı beni aldı götürdü galiba (: Canım Sibelim seni çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  23. ama sen orada yaptıklarından alıp getirmeye alıştın ev işi pasta,kek,çikolatalardan bizi mahrum bırakıyorsun;farkında değilim zannetme :))

    Çok yoruluyorsun diye üzülüyorum ama bi yandan "kendi kaşındı evrene böyle bi msj yollamasaydı o zmn" diyorum :))

    YanıtlaSil
  24. ama sen orada yaptıklarından alıp getirmeye alıştın ev işi pasta,kek,çikolatalardan bizi mahrum bırakıyorsun;farkında değilim zannetme :))

    Çok yoruluyorsun diye üzülüyorum ama bi yandan "kendi kaşındı evrene böyle bi msj yollamasaydı o zmn" diyorum :))

    YanıtlaSil
  25. Son 6 ayımın özeti oldu bu (:

    YanıtlaSil

Aklınızdan Geçenleri Merak Ediyorum (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails