23 Nisan 2009

Tuzlu Muffin






Her şeyi ölçüsüne göre yapan ben ilk defa bir tarife bağlı kalmadan,tamamen kendi insiyatifimle bir kek,üstelik daha önce hiç yapmadığım tuzlu bir kek yaptım.Sonuç ise: pişmeyen ve denizlerde ki tüm tuzu içine hapsetmiş kadar tuzlu seviyede ,sadece görüntüsü hoş olan bir fiyasko! Peki yıldım mı? Ha-yır! Güven olan soyadım yine çok kullanılan bir başka soyad olmalıymış;Yılmaz :) Sadece görüntüden ibaret olan,tuzundan ve çiğliğinden surat ekşiten o keki derhal imha etmem gerekiyordu ve ettim hiç acımadan. Hemen ardından büyük bir azimle yenisini yapmaya başladım.

Hayat da böyle değil midir? Yaptığımız hatayı ortadan kaldırır ve yeni hayatlara(belki hatalara) yelken açarız.Başarısız bir keki çöpe atıp hemen yenisini yapmak için işe koyulmak kadar kolay olmasa da..

İyi ki yılmamışım..

Malzemeler

.2 yumurta
.1 büyük patates
.2 havuç
.Dereotu (10 sap kadar)
.2 su bardağı un
.1 su bardağı yoğurt
.1 yemek kaşığı tuz (1 yemek kaşığından biraz daha az hatta)
.1 paket kabartma tozu
.Yarım çay bardağı sıvı yağ
.Susam


Hazırlanışı

Fırın 180 derece ısıtılır.Yumurta ve tuz mikser yardımıyla çırpılır.Karışıma yoğurt,yağ,elenmiş un,kabartma tozu,doğranmış dereotu,rendelenmiş patates ve havuçlar eklenip kısa bir süre karıştırılır.Muffin kaplarına konulan karışıma susamlar serpilir ve fırına verilir.Üzeri hafif kızaran muffinler afiyetle yenir :)










13 yorum:

  1. bende genelde tuzlu yaparım muffin tariflerini tuzlu olnları kaydeder denemeye çalışırım.en kısa zamanda bu muffinleride denemek istiyorum.
    azmin elinden kurtuluş yoktur.tebrikler

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle yok!İçinde patates ve havuç da olduğu için çocuklar için de faydalı bir kek türü.Şirin kızınıza güvenle yedirebilirsiniz ;)

    YanıtlaSil
  3. kok faydalı bir lezzete benziyor ellerine sağlık cnmm afiyetler olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bayılıyorum araştırmacı, denemelere açık kişilere...
    ah benim de elim böyle marifetli olsa keşke...
    çok güzele benziyor, eline sağlık :)))

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Fatma,çok teşekkürler içten yorumun için.

    Ve sevgili Tibet'in annesi,insan çok istedikten sonra her şeyi yapıyor.Eminim sen de çok güzel işler başarıyorsundur :)

    YanıtlaSil
  6. :) Bence de yılma:) Ben sürekli kendi kafama göre deneye deneye yeni şeyler kefşediyorum mutfakta, her zaman sonuç mükemmel olmuyor belki ama yemeklerde kullanılan malzemeleri tanıdıkça huylarını suylarını öğrendikçe süper tarifler ortaya çıkıyor:)))

    YanıtlaSil
  7. ..huylarını öğrenmek! kesinlikle doğru kelime!

    YanıtlaSil
  8. Valla tarifinden tahmin ettiğim kadarıyla tadı süper olmalı. Çok güzel görünüyor ayrıca. Ellerine sağlık, iyi ki yılmayıp yeniden yapmışsın:)

    YanıtlaSil
  9. ellerine saglık canım.tuzlusunu hiç denememiştim.en kısa zamanda deneyecegim.

    YanıtlaSil
  10. Yorumun için çok teşekkür ederim. Hepimizin başına geliyordur herhalde, hüsranla sonuçlanan tarifler. İnşallah bundan sonra her denediğin tarif istediğinden de güzel olur.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. ellerine kollarına sağlık
    muffinler nefisss görünüyor.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Ziyaretin için teşekkür ederim..Muffinin besleyiciliği açısından oğlumun beslenmesine koyabileceğim güzel bir tarif..ellerine sağlık.. sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. Çok hoş ve sağlıklı bir tarif, ellerine sağlık
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Aklınızdan Geçenleri Merak Ediyorum (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails