Malzemeler
.400 gr beyaz çikolata
.1 çay kaşığı tarçın
.5 mg toz zencefil (yarım çay kaşığından az)
.1 portakal kabuğu (rendelenmiş)
Hazırlanışı
Çikolatalar parçalanıp büyük bir cam kaseye konulur.(Normal bir kap ta olur ama cam tavsiye edilir) Bir tencerenin yarısına kadar su doldurulup orta ateşte kaynamaya bırakılır.Su kaynamaya başlamadan üzerine içi çikolata dolu kase konulur ve suyun buharıyla, çikolata sürekli karıştırarak eritilir.Eriyen çikolataya tarçın,zencefil ve portakal kabukları eklenip karıştırılır.Hazırlanan karışım kalıplara dökülür.Kalıp bir kaç kere tezgaha vurularak çikolataların yerleşmesi sağlanır.Kalıplama işleminden sonra buzluğa konulan çikolatalar en az 3 saat dondurulduktan sonra kalıplardan çıkartılıp afiyetle yenir (:
Notlar:.
Çikolatayı benmari usulü eritirken suyla temas etmemesi.
Çikolatayı koyacağımız kalıpların ıslak olmaması.
Kalıplara konulan çikolataların iyice kalıplara oturması ÖNEMLİDİR!
canım ellerine sağlık nefis olmuş bu çikolatalar...
YanıtlaSilCanım merhaba..Tek kelimeyle harika..Ben kahveyi yaptım seni bekliyorum:)Sevgiler bıraktım..
YanıtlaSilAyy hasta insana bu yapılmaz ki valla bugün hiç kalkamıyorum, canım çekti şimdi..ellerine sağlık canım harika görünüyor.
YanıtlaSilNefis bir goruntu, ellerine saglik!!
YanıtlaSilEllerine sağlık canım görüntü süper eminim tadı da öyledir...
YanıtlaSiloh oh oh mis mis mis.. eline sağlık süper olmuş
YanıtlaSilBen daha seninkine cevap vermeden seni mimledim :P
YanıtlaSilİnsanın canı çekiyor :D
YanıtlaSilhımmm çok güzel olmuş ellerine sağlık.hemde yapımı kolay
YanıtlaSilbeyaz çikolatadan pek haz etmeyen ben ,buna bayıldım canım
YanıtlaSilsevgiler
Canım ellerine sağıkk tam benlik bir lezzet yediğim tek çikolata beyaz çikolata:D
YanıtlaSilÇok teşekkürler bayanlar baylar (: Normal beyaz çikolatadan çok çok daha lezzetli tavsiye ederim..
YanıtlaSilşu sıralar çikolatayı fazlasıyla tüketir oldum zaten. çok güzel görünüyor.yakın zamanda denicem sanırım.. sevgiler...
YanıtlaSilAslıhan,şu mevsim tam çikolata mevsimi zaten (:
YanıtlaSil