Aldığım yaş mayaları bitirme çabası içinde olduğumdan şu aralar mayalı hamurlara/çöreklere takmış durumdayım (: Bu da son paket mayamla yaptığım,uzun bir süre yapmayacağım mayalı hamurlu tahinli çöreğim;
Malzemeler
.1 paket yaş maya
.4 yumurta
.8 su bardağı elenmiş un
.6 yemek kaşığı toz şeker
.1 paket vanilya
.1 su bardağı sıvı yağ
.1 su bardağı ılık su
.1 su bardağı ılık süt
İçi ve üzeri için
.2 su bardağı tahin
.2 su bardağı toz şeker
.Susam
Hazırlanışı
Yaş maya,ılık su ve süt ile eritilir,daha sonra karışıma toz şeker eklenip iyice karıştırılr.Büyük bir kaba eritilen maya ve diğer malzemeler eklenip hamur elde edilir.Hazırlanan hamur 1 saate yakın dinlenmeye bırakılır.(Bu süre sonunda hamurun iyice kabardığını göreceksiniz.)Ayrı bir kapta tahin ve toz şeker karıştırılır.Dinlenen hamurdan parçalar alınıp uzun şeritler elde edilir.Bu şeritler tahin/toz şekerli karışıma bulanarak rulo haline getirilir.Daha sonra üzerlerine susam yada isteğe göre ceviz ilave edilir.Bu şekilde elde edilen küçük rulolar 180 dereceli fırında 20 dakika ya da üzerleri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan çörekler afiyetle yenir (:
Bu çöreklerden aldım kahvemin yanına:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Tahinli çörek nefis,bende çayın yanına çok yakıştırıyorum..
YanıtlaSilellerine sağlık..
Sevgiler..
ellerine sağlık canımmm çok güzel görünüyor bana market yolları göründü tahin almam lazımmmmm
YanıtlaSiliçinde tahin olan tarifler bana çok cazip geliyor özellikle tatlılara tahini çok yakıştırıyorum.
YanıtlaSilçörekler harika görünüyor
çörekler harika görünüyor !
YanıtlaSilşekilleride çok güzel olmuş canım.Ellerine sağlık
Lezzetli görünüyor...
YanıtlaSilHerkese çok çok teşekkürler (:
YanıtlaSiluff harika görünüyi..orlar, çayın yanına aldım bir tanesin
YanıtlaSilAfiyet olsun (:
YanıtlaSilTahinli çörek denince aklıma ben geldim Pekmezim (: Ellerine sağlık ne de güzel yapmışsın çörekleri ohhhh :)
YanıtlaSilOnlar sensin zaten tahinim (:
YanıtlaSilEllerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilŞekli çok orjinal olmuş, tahinli çörek fırından aldığım tek unlu mamül diyebilirim. Evde denemiştim ama fırındaki bambaşka ,sanırım yağ oranı çok fazla ondan dolayı daha bir güzel oluyor Tabi sağlık açısından düşünürsek tam bir felaket..:)
YanıtlaSilellerinize sağlık sevgiler