20 Nisan 2010

Dondurma dolu ama sıcacık bir gün..













Soldan sağa: Pelin,Tuğba,Seda


Başlıktan da anlaşılacağı gibi Carte D'or'un davetlisi olarak ben de oradaydım ! Başta Aylin Hanımcım olmak üzere diğer tüm ekip güler yüzle buyur ettiler güzel mekanlarına.Çay,kurabiye ikramından sonra da yemek fotoğrafı nasıl çekilir onu öğrendik hep birlikte.Ardından yemek kitaplığında kısa bir gezintiye çıktık.Son olarak da rast gele seçtiğimiz zarflardan çıkan dondurmalı tarifleri yapmaya koyulduk (:


Yemek Fotoğrafı Çekmek ya da Çekmemek!

Ben eğer akşam yapmışsam ürünümü, resmini çekeceğim ürünümden bir miktarını özenle ve itinayla ayırıp ve yine itinayla muhafaza edip Sevdiceğimi de yememesi için sıkı sıkı tembihleyerek ertesi gün sabah ışığıyla fotoğraflandırıp net görüntüler almaya çalışıyordum.Aldığımız fotoğraf eğitimine göre çok pratik ve ucuz yöntemlerle de bu işi profesyonelce olmaya yakın! yapabilirmişiz.Mesela 2 tane masa lambası,ayna,folyo ya da beyaz eşya kolilerinin içinden çıkan beyaz aparatlar (küçükken pat pat derdik adını unuttum şimdi) fotoğraflarımızın ışığını ayarlamada bize çokça yardım edermiş! Ne pratik ve gerekli bir bilgi değil mi? Ben şahsen çok memnun olduğum bunları öğrendiğime..


Yemek Kitaplığı!

Küçük şirin bir oda..Duvarları raflarla,raflar da kitaplarla,ansiklopedilerle donanmış..Uzak Doğu Mutfağı,Osmanlı Mutfağı,Çikolatalı tatlar..ne ararsanız var bu küçük bilgi dolu odada!Kitapların/ansiklopedilerin fotokopilerini çekip tekrar yerlerine koymak da cabası (:

Dondurmalı Tarifler hiç de kolay değilmiş!

İşte bu da günün en eğlenceli kısmıydı!Vanilyalılar ve Fıstıklılar olarak 2 gruba ayrıldık!İlk grup Vanilyalılar olunca tabii rahatladı tüm Fıstıklılar(yada Fıstıklar ;) Seçtiğimiz zarfın içinden çıkan malzemelere göre bir tatlı sunumu yapmamız istendi.Benim malzemelerimi ve yaptığım tatlıyı bir sonra ki yazımda paylaşacağım onurla.Ama işin en keyifli kısmı,bu yaptığımız dondurmalı sunumlar Dondurmalı Blog 'ta 1 sene boyunca bizim onlara verdiğimiz tatlı isimleriyle yayınlanacaklarmış!Ne hoş,ne ince bir davranış!

Orada tanıştığım tüm blog yazarlarının yaptıkları kadar tatlı olan sohbetleri ve tüm ekibin inceliği için çok ama çok teşekkür ederim (:




5 yorum:

  1. Canım seni tanımak büyük keyifti.O güzel yüzün
    hep gülsün inşallah daha uzun sohbetler yapaca
    ğımız başka birlikteliklerde görüşmek üzere ko
    caman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Bende çok ama çok memnun oldum,sende çikolata gibisin.. çok güzelsin maşallah...
    cehf'ınn bizi çok güzel ağırladığı için bende teşekkür ediyorum...

    yeniden görüşme üzere..

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. tuğbacım,
    seni bu vesileyle tanıdığıma çok memnun oldum.
    çikolata gibi keyif veriyorsun insana;)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ya ben de tanımak isterdim ama :(

    YanıtlaSil
  5. Derya Abla senin sen olduğunu bir süre anlamadım ben,bilsem hiç ayrılmazdım yanından (:

    Pelincim sen de bitter çikolatasın (: Ben de çok çok memnun oldum.

    Seyhancım neyse ki tariflerimizi değiştirmemize gerek kalmadan hallettik (:

    Sibelim Sultanahmet diyorum! (:

    YanıtlaSil

Aklınızdan Geçenleri Merak Ediyorum (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails